בעידן הדיגיטלי, כל אחד ואחת מאיתנו הם אנשי שיווק.
במאה ה-21, הפרסום עבר מהפכה. בעבר, מותגים שלטו במסרים – הם יכלו לקבוע מה ייאמר עליהם, איך ומתי. היום, הכוח נמצא בידיים של הגולשים. שיווק מפה לאוזן (Word of Mouth Marketing – WOMM) הפך לאחד הכלים החזקים ביותר לקידום מותגים, בעיקר כשהוא מתרחש בצורה אותנטית, ברשתות החברתיות.
למה המלצות גולשים חזקות יותר מפרסומות?
- אמון הוא הכל
אנחנו מאמינים יותר לאנשים "כמונו" מאשר למותגים. מחקרים מראים ש-92% מהצרכנים סומכים על המלצות של אנשים אחרים, אפילו אם הם לא מכירים אותם, יותר מאשר על פרסום מסורתי. - שיחה במקום שידור
בעוד שפרסום הוא חד-כיווני, WOMM הוא דיאלוג. גולשים שואלים שאלות, מקבלים תגובות, משתפים חוויות – וכך נוצרת מערכת יחסים עם המותג. - המלצה שמגיעה בזמן הנכון
כשמישהו שואל "איזו מכונת קפה שווה לקנות?" בקבוצת פייסבוק, והוא מקבל עשרות תגובות ממליצות – ההשפעה של השיחה הזו גדולה פי כמה מכל באנר שיצוץ לו באינסטגרם.
איך מותגים יכולים לנצל את זה?
1. לזהות את השגרירים הקיימים
בכל מותג יש לקוחות נאמנים שאוהבים לשתף. כשמאתרים אותם ומעודדים אותם להמליץ – השיחה צוברת תאוצה.
2. לעודד יצירת תוכן גולשים (UGC)
להזמין את הלקוחות לשתף תמונות, ביקורות, חוויות – ולהפוך אותם לחלק מהסיפור של המותג.
3. להיות נוכחים בשיחה
מותג חייב להקשיב למה שנאמר עליו, ולהגיב כשצריך – לא רק במענה לפניות, אלא גם בנוכחות חיובית בשיח קיים.
דוגמה מהשטח:
חברת סטארט-אפ בתחום הפיננסים, בלי תקציבי עתק לפרסום, בחרה להשקיע בניהול שיחה ברשת. הם זיהו קהילות רלוונטיות, עודדו לקוחות מרוצים לשתף, ויצרו תנועה אורגנית של שיח חיובי. תוך חצי שנה, מספר המשתמשים גדל פי 3 – בלי שקל על פרסום ממומן.
לסיכום:
שיווק מפה לאוזן הפך מעולם של "שיחה ליד שולחן" לעולם של אלפי שיחות ברשת. מותגים שמבינים את זה, יודעים שהם כבר לא רק צריכים לדבר – הם צריכים להקשיב, להשתתף, ולהיות חלק מהקהילה. כי בעולם שבו כולם מחוברים – שיחה טובה היא הפרסום הכי חזק שיש.